Over Mij

Op zesjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen.
Opgroeiende in een muzikale familie ontdekte ik op 11 jarige leeftijd de cello. Ik speelde in verschillende jeugdorkesten en kamermuziek ensembles. Op 18 jarige leeftijd besloot ik naar het conservatorium te gaan en behaalde ik mijn Bachelor (Magna Cum Laude) bij prof Shmuel Magen, daarna behaalde ik mijn Post graduate diploma bij Viola de Hoog aan de HKU in Utrecht en mijn Master diploma in uitvoerend musicus (gespecialiseerd in 'Historical Performance Practice') bij Jaap ter Linden aan het koninklijke conservatorium in Den Haag.

Samenspel (kamer muziek en orkesten) is voor mij altijd zeer belangrijk geweest. Op jonge leeftijd speelde ik veel kamermuziek op hoog niveau onder begeleiding van de beste docenten en had ik het voorrecht om in een symfonieorkest onder grootheden in de muziekwereld te spelen zoals dirigent Kurt Masur, Kent Nagano, Giuseppe Sinopoli, Philippe Herreweghe, Christopher Hogwood en veel meer.

Behalve het les geven dat ik met veel plezier doe, speel ik in verschillende orkesten en ensembles in Nederland en het buitenland. De afgelopen jaren heb ik o.a. gespeeld met het Amsterdam Baroque Orchestra, Concerto Köln, Florilegium Musicum en Das Neue Orchester waarmee ik verschillende cd's heb opgenomen oa voor het label Deutsche Grammophon.

Mijn kennis, ervaring en het plezier in musiceren wil ik graag doorgeven aan mijn leerlingen.

Tal Canetti